Rizzoli

Afacere de familie cu tradiție în Padova (Italia) din 1976 dezvoltată in Sibiu, România din 1996

Povestea Rizzoli începe în urmă cu cel puțin cinci decenii, în San Martino di Lupari, o mică localitate din provincia Padova. Totul ia naștere din pasiunea pentru încălțăminte a celor doi frați Rizzolo, al căror tată se ocupa cu fabricarea de pantofi la comandă în micul atelier de lângă casa părintească.  Cei doi obișnuiau să își ajute tatăl după ce veneau de la școală, deprinzând astfel tainele meseriei de papucar. În timp ce partea masculină a familiei se îngrijea de confecționarea pieilor, mama și cele două fiice își petreceau zilele în magazinul propriu în care vindeau diverse modele de încălțăminte, majoritatea realizate în atelierul lor.

Când s-au făcut mari, frații, pe numele lor Egidio și Gianni, s-au decis să continue munca începută de părintele lor și au gândit propria afacere, înființând în anul 1965 Calzaturificio Rizzoli în locul micului atelier.Inițial, având experiență în domeniu, modelele erau realizate de ei, însă odată ce exigențele pieței au crescut, au început să colaboreze cu firme specializate.

Primele încălțări confecționate au fost o pereche de cizme, urmând ca după câțiva ani Rizzoli să devină numărul 1 în Italia în producția de cizme stretch. Munca și dedicarea celor doi frați s-au (resimțit în) făcut simțite prin numărul de perechi de încălțăminte realizate alături de cei 50 de angajați, crescând astfel de la 300 în anul 1972 la peste 600 în 1976.

1976 este și anul în care se inaugurează noua fabrică de încălțăminte, existentă și azi în localitatea natală alături de micul lor magazin. Dezvoltându-se ca o afacere de familie, după ce au crescut și ei, cei patru copii ai fondatorilor au început să lucreze în fabrica italiană, fiecare în ramura care i se potrivea, pentru a deveni întreprinzători în branșa bunicului lor.

Rizzoli cunoaște o perioadă de creștere, producând constant până în anul 2000 când, venind în contact cu piața din România, au văzut un bun potențial de dezvoltare și au deschis la Sibiu fabrica din care ies azi modele noi de încălțăminte pentru toate gusturile doamnelor și domnisoarelor de pretutindeni.

Cu o deosebită atenție acordată materialelor folosite, fiecare produs ce poartă amprenta Rizzoli trebuie să satisfacă cele trei dorințe ale femeilor privitoare la ceea ce poartă: calitate, comoditate și stil.

Cu o tradiție de peste 50 de ani, Rizzoli înseamnă, înainte de toate, pasiune pentru încălțăminte, iar cele 600 de mii de perechi confecționate anual pentru clienți din toată lumea sunt dovada vie a faptului că din țara „cizmă” vin cei mai buni cizmari.

Program:

LUNI-DUMINICĂ: 10:00 – 22:00

Email:

Telefon:

Oferte curente